Bir Çevirinin Daha Sonuna Gelirken 👩🏻‍💻👀




Çevirinin son demleri. İç şişmesiyle 'oley be bitiyor nihayet' heyecanı el ele. Yıllar önce Hemingway'in Tüm Öyküleri'ni sosyal medyadan yaptığım geri sayımla bitirdiğimi hatırlıyorum. Bu kez buraya, kişisel tarihimin küçük bir kısmı olan sevgili bloguma not düşmüş olayım. 450 sayfalık kitabın 45 sayfası kaldı ve kendime bitirmek için maksimum beş gün veriyorum, dinimiz amin. Neyse ki bu hafta okul yok. Sadece bir gün sınav görevi, eh haliyle biraz da kağıt okuma.

Tabii çevirmekle bitmiyor iş. En başa dönüp bırakılan, emin olunamayan, kendime (haşa, Hemingway'e değil 😋) küfürlerle not düşülen yerlere bakılacak, ince ince düzeltiler yapılacak ve okunacak okunacak okunacak. Sonra da yayınevine teslim ve özgürlük!🎈

O zaman tutmayın beni a dostlar, yetişmesi gereken bir çevirim var. (Tutsanız mı acaba ya, çok daraldım valla ahahahaha)

Hadi iyi haftalar olsun hepimize. 🙏🏻

Yorumlar

  1. 450'nin 45'i kalmış, daha ne olsun. sen onu bu hafta yapar bitirirsin kolaycacık ve sona yaklaşmış olmanın motivasyonuyla bence. Hadi yürü be Elifim, kim tutar seni :)

    YanıtlaSil
  2. Yaşasın, ohh çekeceksin sonunda, son düzlüktesin. :)
    Kolay gelsin Elifıntcığım. <3

    YanıtlaSil
  3. Bitti kızlaaaaar! 🧚‍♂️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder