Köprü


Landscape Metal Print featuring the photograph Rusty Old Bridge by Jessica Dobbs
Rusty Old Bridge is a photograph by Jessica Dobbs which was uploaded on August 21st, 2013.


1999 Nisan'ında başlamıştım öğretmenliğe.. Şaka maka 19 yıl olmuş; inanılır gibi değil.

Hep kendime anlatır gibi; en çok kendi anladığım şekilde ama mutlaka başka açılardan da bakmaya çalışarak. Hep merakla ve öğretmek kadar öğrenmeye de aç şekilde.

Bende olanı aktarmaktan keyif alarak; her seferinde sorgulayarak; bazen bildiğimi sandığım şeyi yeniden öğrenerek.

Söylenerek, kızarak, kafa ütüleyerek, gülerek, somurtarak, geyik yaparak, aşırı ciddileşip bayarak, kahkaha atarak, kah istemeden kalp kırıp kah kendim kırılarak, ama istisnasız hep karşımdakilere çok değer vererek..

Yoga eğitmenliği yapmaya başlamam asıl mesleğime kıyasla epey yeni, ama verdiğim her ders sonrası fark ediyorum ki ruh aynı. İçinize aktarma perisi kaçmışsa doğuştan, sanki o misyonla gelmiş gibiyseniz bu hayata, size bilgi ve deneyim olarak geleni iletmeden duramıyorsunuz. 

Ve anlattığınız ister yoga olsun, ister İngilizce, ister nasıl yemek pişirilir, siz aşk ve samimiyetle yaptığınız, karşıdaki de almaya hazır olduğu sürece, şifasıyla, tüm netliğiyle ve bilginin kendi bilgeliğiyle akıp gidiyor ve ulaşması gereken yere mutlaka ulaşıyor. 

Öğretmen bir köprü aslında sadece. Bir yerden bir yere daha güvenli gitme yolu, o kadar. Pes edip yarı yolda bırakanlar, bir kez geçip bir daha yolunun asla oraya düşmemesini umanlar, köprünün ortasında durup aşağıda akan suya dalıp giden ve yolu unutanlar ya da yol devam ederken istediğinin bu olmadığını fark edip yeni yol arayışına girenler. Hepsini misafir ediyor köprüler; yıllar boyunca, eskiyerek, yıpranarak ama yine de sapasağlam ve geçen yıllar boyunca her taşında deneyimin izleri kalarak.

Bir nedenden yolun, nehrin, uçurumun karşısına geçmek isteyenler için birer rehberiz. İletken, araç, kısayol, aktarıcı ve kanalız.

Hepsi o kadar. 

Yıllardır süregelen eski köprü sevdam bundan mıymış acaba? Kendimi bulmak, kabul etmek, sevmek ve nihayetinde aşıp geçmek için..