Zehirli Kalem Öyküleri-4 🐳🔪🕵🏻‍♀️

 


Geçen yaz uzaklarda geçen bir polisiye öykü yazmıştım. "Ekmek Balinanın Karnında". Gerçekten bugüne kadar yazdığım tüm öyküler içinde en ama en keyif alarak yazdığım buydu. Dedektif Dergi'nin Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması'na son gün son dakika yetiştirmeyi başardım ve sonuç ikincilik oldu. Derece cidden çok önemli değil de, benim yazarken aldığım keyfi birilerinin de okurken aldığını gösterdiği için çok mutlu olmuş, hatta buraya Ekim 2023'te yazmışım: (Ekmek Balinanın Karnında🐋). O zamanlar Instagram hesabım vardı tabii, böyle şeyleri duyurmak için de fena olmuyordu, ama artık mekânımız burası elifcim. Az ama öz okur ve güzel dostlar.

Veeee yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere, derece giren tüm öykülerin yer aldığı Zehirli Kalem Öyküleri-4/Kanlı Parmak artık kitapçılarda! :) Alınız, okuyunuz efenim. Kitabın adı, Serhan Ok'un birincilik ödülünü alan öyküsünden geliyor. Alırsanız ikinci okuyacağınız öykü de benimki olacak, eheh. :) Daha  önceki bir Zehirli Kalem Yarışması'nda beşincilik alan "Kesik Eller" adlı öykümle hafif bir kırılma yaşayan "ben polisiyeden ne anlarım arkadaş" modu, "Ekmek Balinanın Karnında"yı inanılmaz eğlenerek yazarken "Ya polisiye yazmak amma keyifliymiş" hissine dönüşmüştü. Ve balinalı öyküde yarattığım iki ana karakterle ilgili çılgın -ve dilerim uzun soluklu olabilecek- planlarım var. 😎 Şu çeviriyi bir teslim edeyim de, beni bekleyen çok hayal, çok tasarı var ve heyecanlıyım.🧚‍♂️

Dedektif Dergi'nin Facebook, Instagram ve Twitter hesapları var, ilgilisine duyurulur. N'lerce öykü, röportaj ve inceleme yazısının olduğu derginin tüm sayılarına da dedektifdergi.com internet sitesinden ücretsiz ulaşabilirsiniz. Hem kitapta hem de dergilerde emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkürler. Derginin kitapla ilgili paylaşım yazısını da buraya ekleyip çeviride son 18 (yazıyla ON SEKİZ) sayfama doğru yandan yandan ilerleyeyim dostlar. Sağlıcakla kalın.🦋


 BEKLENEN GÜN GELDİ... 

ZEHİRLİ KALEM ÖYKÜLERİ - 4 / KANLI PARMAK ÇIKTI...


Gencoy Sümer'in yayına hazırladığı, editörlüğünü Emel Aslan'ın yaptığı, Zehirli Kalem Polisiye Öykü Yarışması'nın finalistlerinin öykülerinden oluşan "ZEHİRLİ KALEM ÖYKÜLERİ - 4 / KANLI PARMAK" Herdem Polisiye etiketiyle çıktı. 


Dedektif Dergi, polisiye öykü yazılmasını teşvik etmek, edebiyatımıza nitelikli polisiye öyküler kazandırmak amacıyla, her yıl ZEHİRLİ KALEM POLİSİYE ÖYKÜ ÖDÜLÜ adı altında bir yarışma düzenlemektedir. 

Geçtiğimiz yıl dördüncüsü yapılan yarışmada SERHAN OK "Kanlı Parmak" adlı öyküsüyle birinci olmuş ve Zehirli Kalem ödülünü almıştır. İkinciliği "Ekmek Balinanın Karnında" adlı öyküsüyle ELİF DERVİŞ alırken, üçüncülüğü "Timur Şimşek’in Beklenmedik Ölümü" adlı öyküsüyle MURAT ÖZSAN almıştır. 

4.Kapsül – EVREN GÜLDOĞAN 

5.Şah Mat – ENGİN KÜKRER

6.Meşum Sokak – CEM ALAN

7.Alacak Verecek Meselesi – ARMAĞAN CAN

8.Ölüm Hayatın Aynasıdır - VELİ YALIN

9.Yazı – SERCAN YILMAZ

10.Görünmez Adam – İHSAN CİHANGİR


Dördüncü Zehirli Kalem Ödülü finalistlerinin öykülerinden oluşan ZEHİRLİ KALEM ÖYKÜLERİ - 4 / KANLI PARMAK tüm Internet kitapçılarında...


Yayına Hazırlayan: Gencoy Sümer 

Editör: Emel Aslan 

Yorumlar

  1. yaaa, ne güzel, ne gurur verici :) şu hastalıktan kafamı kaldırıp kitapçıya kadar yürüyebilirsem, alacağım ve hemen okuyacağım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder